среда, 9. април 2014.

Favorite Books of the Month: April 2014

Već svi znate da sam veliki ljubitelj knjiga i filmova. Početkom meseca sam otkrio 2 odlične knjige koje bih svima preporučio. Različitih su žanrova tako da možete da izaberete onu koja vam najviše leži. Veoma sam srećan jer će u toku 2014 godine izaći i filmovi rađeni po knjigama koje trenutno čitam.

Prva knjiga je "The fault in our stars" koju je pisao John Green. Glani akter knjige je devojka Hejzel,obolela od raka koja u grupi za podršku upoznaje Ogastusa i tu počinje cela priča. Ljubav između dvoje tinejdžera koji prihvataju jedno drugo u ponižavajućim fizičkim i emotivnim iskušenjima. Knjiga je romantična, zabavna i tužna i uz nju ćete se smejati i plakati u isto vreme. Premijera filma "The fault in our stars" se kod nas očekuje 12 juna. Knjigu možete naći u knjižari "Vulkan" po ceni od 915 din. ili skinuti u pdf-u. :)


   

Druga knjiga je "Divergenti" čiji je autor Veronica Roth. Ova knjiga je prvi deo istomene trilogije.Priča je smeštena u dalekoj budućnosti, grad Čikago je podelio društvo u pet odvojenih frakcija, od kojih svaka predstavlja određenu vrline čovečanstva : Nesebični, miroljubivi, cestiti, neustrašivi i uceni .Na Dan odabira, svi šesnaestogodišnjaci u gradu polažu test sklonosti kojim se određuje kojoj frakciji zaista svako od njih pripada. Nakon testa, oni ipak imaju slobodu da sami odluče da li će se prebaciti u frakciju koju im je test sklonosti sugerisao ili će ostati u onoj u kojoj su rođeni.
 Šesnaestogodišnja Beatris Prajor je rođena u porodici Nesebičnih, ali tamo se nikada nije osećala prijatno – uprkos ljudima oko sebe, bila je usamljena i osećala je da je život među Nesebičnima sputava, kao da tamo istinski ne pripada. Kada je došlo vreme za test sklonosti, ispostavilo se da su njeni rezultati nejasni: da ne pripada samo jednoj frakciji, već da poseduje sklonosti ka trima – Nesebičnima, Učenima i Neustrašivima. Trilogiju obicno uporedjuju sa knjigama Igre gladi, ali i pored male sličnosti obe trilogije su odlične. Knjigu takodje možete naći u Vulkanu.Cena je 865 din. 

 







Нема коментара:

Постави коментар