Sigurno ste primetili da nam neki ukusi ili kombinacije ukusa zimi prosto više prijaju – kao da njihova aroma podstiče osećaj toplote i ušuškanosti. Miris cimeta, kolača i kuvanog vina budi sva čula. Ja jako volim da eksperimentišem sa kuhinjom i spajam nespojivo. Zimi najviše volim čajeve (jabuka sa cimetom <3) i toplu čokoladu. Za vas sam izdvojio 5 recepata toplih napitaka koji će vas ugrejati u hladnim danima.
1.Chai Tea
Sastojci:
8 kardamon semena,
8 semena karanfilića - po ukusu
4 zrna crnog bibera,
2 štapića cimeta,
pola izrendanog đumbira
2 šolje punomasnog mleka,
4 kesice crnog čaja,
8 kašičice šećera ili više - po ukusu
Priprema:
Kardamon, karanfilić i biber usitniti.Staviti usitnjenje začine u šerpicu zajedno sa štapićima cimeta, izrendanim đumbirom,mlekom i 2 šolje vode.Kuvati do ključanja. Ukloniti sa vatre, dodajte kesice čaja, pokriti i neka odstoji 10 minuta.
Procediti u šolje. Za svaku čašu, dodati 2 kašičice šećera ili više, po ukusu.
2.Mexican Spiced Hot Cocoa
Sastojci:
1 kakao,
2 kašičice sitno iseckane crvene ljute paprike,
2 kašičice mlevenog cimeta,
2 kašike šlaga ili slatke pavlake.
Priprema:
Pripremite topli kakao prema uputstvima na pakovanju .
Pomešajte sa papričicom i cimetom .
Na vrh stavite šlag i pospite preostalim cimetom i papričicom.
3.Minty Hot Cocoa Float
Sastojci:
1 pakovanje kakaa
1 / 4 šolje nane,
1 kulgla sladoleda Stracciatella,
1 grančica sveže nane
Priprema:
Pripremiti kakao. Pomešati sladoled sa nanom i dodati u topli napitak. Sve ukrasiti grančicom nane.
4.Magic Cocoa
Sastojci:
Pola litra punomasnog mleka,
200g čokolade za mešanje ili čokolade sa 70% kakaa.
Priprema:
Zagrejte mleko, ali ne dozvolite da proključa. Dodajte komadiće čokolade i prelijte ih vrelim mlekom i promešati.
5.Hot Love Potion
1.Chai Tea
Sastojci:
8 kardamon semena,
8 semena karanfilića - po ukusu
4 zrna crnog bibera,
2 štapića cimeta,
pola izrendanog đumbira
2 šolje punomasnog mleka,
4 kesice crnog čaja,
8 kašičice šećera ili više - po ukusu
Priprema:
Kardamon, karanfilić i biber usitniti.Staviti usitnjenje začine u šerpicu zajedno sa štapićima cimeta, izrendanim đumbirom,mlekom i 2 šolje vode.Kuvati do ključanja. Ukloniti sa vatre, dodajte kesice čaja, pokriti i neka odstoji 10 minuta.
Procediti u šolje. Za svaku čašu, dodati 2 kašičice šećera ili više, po ukusu.
2.Mexican Spiced Hot Cocoa
Sastojci:
1 kakao,
2 kašičice sitno iseckane crvene ljute paprike,
2 kašičice mlevenog cimeta,
2 kašike šlaga ili slatke pavlake.
Priprema:
Pripremite topli kakao prema uputstvima na pakovanju .
Pomešajte sa papričicom i cimetom .
Na vrh stavite šlag i pospite preostalim cimetom i papričicom.
3.Minty Hot Cocoa Float
Sastojci:
1 pakovanje kakaa
1 / 4 šolje nane,
1 kulgla sladoleda Stracciatella,
1 grančica sveže nane
Priprema:
Pripremiti kakao. Pomešati sladoled sa nanom i dodati u topli napitak. Sve ukrasiti grančicom nane.
4.Magic Cocoa
Sastojci:
Pola litra punomasnog mleka,
200g čokolade za mešanje ili čokolade sa 70% kakaa.
Priprema:
Zagrejte mleko, ali ne dozvolite da proključa. Dodajte komadiće čokolade i prelijte ih vrelim mlekom i promešati.
5.Hot Love Potion
Sastojci:
400 ml punomasnog mleka,
150 g čokolade za mešanje,
2 Vanilin šećera,
1 štapić cimeta,
1 čili papričica,
2 kašičice smeđeg šećera,
100 ml slatke pavlake,
1 kašičica amaretta.
Priprema:
U mleko dodati vanilin šećer,smeđi šećer, štapić cimeta i čili papričicu. Zagrejati mleko do vrenja. Dodati čokoladu izlomljenu na komadiće i mešajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.Pomeriti sa vatre. Nakon desetak minuta izvaditi začine i poslužite.
Ovo izgleda preukusno! Imam jedan problem, ne volim cimet :/ Ali zato kako obozavam! :D
ОдговориИзбришиA joj.Pa možda može da se nađe neka adekvatna zamena ili da se uopšte ne stavlja.Mislim da bi i dalje bilo preukusno. :)
Избриши